Cevizli Ev Baklavası Tarifi
CEVİZLİ EV BAKLAVASI
Malzemeler ;
*1 adet yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 yemek kaşığı sirke
*1 paket kabartma tozu
*1 fiske tuz
*Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak)
*2 veya 3 su bardağı öğütülmüş ceviz
*1 paket margarin veya tereyağı (250 gram)
*Hamuru açmak için nışasta
Şerbeti İçin ;
*3 su bardağı şeker
*3,5 su bardağı su
*1 çay kaşığı limon suyu
Hazırlanışı ;
Hamurumuzu yoğurmak için yağ, yumurta,yoğurt ve sirkeyi yoğurmakabına koyalım.Elimizle karıştırıp un ve kabartma tozunu ilaveedelim.Unu yavaş yavaş eklersek kıvamı daha iyi anlarız.Hamurumuzuyoğurduktan sonra 40 minik bezeye ayıralım.5-10 dakikadinlendirelim.Her bir bezeyi nışastayla çay tabağı büyüklüğündeaçalım.Aralarına nışasta serpelim.Bu şekilde onar guruplar yapalım.heronlu gurubu nışastayla tepsimizin büyüklüğünde açalım.Yağlanmıştepsimize koyalım ve aralarına ceviz serpelim.Baklava dilimi şeklindekeselim.Üzerine yağımızı eritip gezdirelim ve önceden ısıtılmış fırınaverelim.Güzelce kızardıktan sonra çıkarıp soğumasınıbekleyelim.Şerbetimizi de şeker ve suyu tencereye koyup kaynamayabaşladıktan 10 dakika sonra ocaktan alalım.Almadan önce limon suyumuzuekleyelim.Baklavamız soğuduktan sonra üzerine ılık şerbetidökelim.AFİYET OLSUN....
Etiketler:
Şerbetli Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder