Flaman Sutlaci - Sutlac Tart Tarifi


FLAMAN SÜTLACI-SÜTLAÇ TART
Malzemeler Sutlac İçin ;
1250 ml sut
150 gr seker
120 gr pirinc (dolu dolu 2 kahve fincani)
Bir tutam tuz
2 yumurta (ben 3 tane kullandim ama 2 daha iyi olur)
2 paket vanilya sekeri
1 tarcin kabugu (yaklasik 4 cm uzunlugundaydi benimki)


Tart icin ;

1 yumurta
60 gr tereyagi
100 gr un
50 gr seker
Bir fiske tuz
1 paket vanilin
Üstü icin ;

Muskat rendesi (istege bagli)

Yapilisi ;
Oncelikle tartin hamurunu yapip, buzdolabinda sutlac olana kadar bekletelim. Yag, seker ve vanilin iyice karistirilir. Ardindan un ve yumurta eklenir. Iyice karistirilip, cok yumusak olmayan bir hamur elde edilir. Strec folyoya sarilip, buzdolabinda dinlendirilmeye birakilir.
Sutu kaynatin, sekeri, pirinci ve tarcini ekleyip yaklasik 75 dakika kisik ateste arada karistirarak pisirin. Tarifte ustune hafif aralik birakacak sekilde kapagini kapatin diyor ama benimki tasti o sekilde, tavsiye etmiyorum :) ustu acik birakin kaynasin. Sure sonunda sogumasi icin atesten alin ve bekleyin. Yumurtalarin beyazini ayirin ve kar beyazi haline gelene kadar cirpin. Sutlacimiz soguduktan sonra icine cirpilmis yumurta sarilarini ekleyin. Yumurta sarilarini cok cirpmaya gerek yok, sadece karissinlar. Bir de ben bir kasede cirpip, uzerine bir kepce sutlactan alip once ikisini birbirine yedirip, sonra tencereye ekledim. Yumurta sarilari ile birlikte bir fiske tuz ve vanilin ekleyip karistiriyoruz. En son olarak da cirpilmis beyazlarimizi ekliyoruz.
Buzdolabindan tart hamurumuzu alip, istedigimiz kalibin (benimki 28 cmdi) boyutuna gore tabandan buyuk olacak sekilde aciyoruz, ve sonra yagladigimiz kaliba yerlestiriyoruz. Kenarlarindan biraz yukseltiyoruz ve icine sogumus olan sutlacimizi dokuyoruz. Ustune arzuya gore muskat rendesi serpebiliriz. 180 derecede yaklasik 40 dakika daha ustu kizarana kadar pisiriyoruz. Biraz sogumasini bekleyip, istersek ilik, istersek buzdolabinda birkac saat bekletip soguk servis yapiyoruz (burada genelde soguk servis yapiliyor ama ilik da tadi cok guzel). Ben dilimin ustune icinde pisirdigim tarcini koyarak biraz susledim, isterseniz tartin ortasina da koyabilirsiniz.
Afiyet olsun
Oneriler - Dusunceler

1) 3 yumurta bence oldukca fazla icine koymak icin, bir dahakine 2 deneyecegim, ve de beyazlari ile sarilarini ayirmadan cirpip icine ekleyecegim. Nasil olsa kabarmiyor zaten ve boyle olunca butun yuzey kizariyor, sanirim diger sekilde daha firin sutlaca benzeyen bir ust goruntu elde edebilirim.
2) Tart hamurunu da onceden biraz pisirip oyle sutlacini icine dokecegim. Boyle rengi cok acik oldu.
3) Pisirdigimiz sutlac biraz fazla geliyor, kalanlari da firina dayanikli kaplarda su dolu bir tepsiye koyarak pisirebilirsiniz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri