Mini Paris Brest Tarifi


MİNİ PARİS BREST

Malzemeler Hamuru İçin ;

250 ml soğuk su
60 gr tereyağ
125 gr un
3 tane yumurta


Yapılışı ;
Tencereye soğuk suyu ve tereyağı aktarıp ocağa alın içine bir tutam tuz ilave edin orta ateşte ısıtın devamlı orta ateşte pişirmeye devam edin su kaynamadan içinde tereyağını karıştırarak eritin tereyağ hamura aroma katıp gevşekleştirecektir tencereye unu ilave edip topaklanmaması için karıştırın tüm malzemeler eklendikten sonra orta ateşte hızlı bir şekilde ve devamlı karıştırın ara vermeden biraz daha karıştırın tencerenin kenarına ve dibine tutmaya başlayınca hamurun hazır oldugu anlaşılır ocaktan alın geniş bir cam kaba alın ılınmaya bırakın yüzeyinin kurumaması için devamlı karıştırın.Soğutulmuş hamuru derin bir kaba alın 3 tane yumurtayı teker teker ilave edin mikserle karıştırın yumuşak bir hamur için devamlı karıştırın krema sıkma torbasına düz duy takın hamuru doldurun yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yuvarlak şekilde sıkın 190-200 derecede 30 dakika pişirin ve soğutun.

Kreması ;
300 gr çırpılmış krem şantiyi 30 gr pudra şekeriyle hafifce çırpın içine toz badem ve doğranmış kavrulmuş badem ekleyin.Krema torbasına bademli iç dolguyla çöreklerin içini doldurun üzerini kapatın pudra şekeri ile süsleyin..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri