İrmikli Kabak Tatlısı Tarifi
İRMİKLİ KABAK TATLISI
Malzemeler ;
1 kg balkabağı
1 su bardağı toz şeker
750 ml süt
7 çorba kaşığı irmik
7 çorba kaşığı toz şeker
1/2 paket vanilya
1/2 paket petibeure bisküvi
Yapılışı ;
Bal kabağı küçük küçük dilimlenir, üzerine bir su bardağı şeker dökülür ve ağzı kapalı bir kapta en az 5 saat bekletilir (kabaklar sulanır ve şekerler erir) .
Daha sonra kısık ateşte kabaklar pişirilir. (Kabak fazla sulandıysa tencerenin kapağını açıp suyunun buharlaşmasını sağlayabilirsiniz) Ve blender dan geçirerek püre haline getirilir.
Başka bir tencerede irmik, şeker ve süt beraber pişirilir. Kaynamaya başlayınca vanilyası eklenir.
Daha sonra bir kalıbın içini strech film ile kaplıyoruz.
İlk önce irmik tatlısının yarısını kalıba döküp üzerine bir sıra bisküvi diziyoruz.Üzerine kabak püresi üzerine bisküvi ve yine kalan irmik tatlımızı döküp biraz soğuyunca buzdolabına kaldırıyoruz.
5-6 saat sonra dilimliyerek servis yapabiliriz
Etiketler:
irmikli Tatlı Tarifleri
,
Kolay Tatlılar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder