Malzemeler ;
- 250 gr un
- 1 tutam tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı sıcak su
İç Malzemeleri ;
- 5 adet orta büyüklükte elma(küp küp doğranmış)
- 1/2 su bardağı sarı üzüm(ılık suda az beklettim)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı zencefil
- 2 çorba kaşığı şeker
- 1/2 su bardağı ceviz
Hazırlanması ;
- Tüm hamur malzemesini iyice yoğurun
- Orta büyüklükte bir tencerede su kaynatın sonra suyu dökün
- Hazırladığınız hamuru tencereye koyun
- Kapağını kapatın hamuru yarım saat tencerede dinlendirin
- Küp küp doğranmış elmalar,şeker,üzüm,tarçın,ceviz ve zencefili büyük bir tavada 10 dakika pişirin
- Dinlenmiş hamuru elinizle dikdörtgen açın
- İç malzemesini kenarlarda birkaç santim boşluk bırakarak hamurun üzerine yayın
- Uzun kenardan başlayarak rulo şeklinde sarın
- Ek yerlerini iyice yapıştırın(isterseniz yumurta akı sürerek yapıştırabilirsiniz)
- Ek yerleri altta kalacak şekilde pişirme kağıdı ile kaplamış fırın tepsisine yerleştirin
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin
- Soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri,vanilya karışımı serpin
- Kaymaklı dondurma ile servis edebilirsiniz.Kahveyle de beraber yenilebilen enfes bir tatlı.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder