ŞEFTALİLİ YOĞURT TATLISI
Bu yemeğin 1 porsiyonu 160 kaloridir.S
2 su bardağı light yoğurt
3 şeftali
10 kayısı
1 çorba kaşığı bal
4 hazır acıbadem kurabiyesi (veya Selanik Bisküvisi)
10 adet nane yaprağı
Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp doğrayın.
Şeftalileri yıkayıp soyun ve küçük küçük doğrayın.
Yoğurdu robota alıp şeftali, kayısı ve balı ilave edip püre kıvamında ezin.
Hazırladığınız yoğurtlu püreyi 4 küçük kaseye paylaştırın.
Üzerlerini alüminyum folyo ile örtüp buzdolabında birkaç saat bekletin.
Nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Hazırlama Süresi : 15 dk
Yapılışı ;
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder