Çikolatali Dondurma Tarifi
ÇİKOLATALI DONDURMA
Malzemeler :
100 g iyi cins sekersiz cikolata, kucuk parcalara kesilmis olacak
1 1/2 bardak sut kremasi
1 1/2 bardak sut
3/4 bardak seker
1/8 tatli kasigi tuz
4 yumurta sarisi
1 tatli kasigi vanilya
Hazırlanışı ;
Ortaboy bir kasenin uzerine suzgecinizi yerlestirin ve ocaga yakin bir yerekoyun. Cikolatayi baska bir kaseye alin. Krema, sut, seker ve tuzu ufakbir tencerede kaynama noktasina getirin. Ote yandan, yumurta sarilariniucuncu bir kasede soyle bir cirpin. Yumurta sarilari bir araya gelince,uzerine ince bir serit halinde sicak sut karisimini dokerken, biryandan cirpmaga devam edin. Yumurtali sutlu siviyi, sutu isittiginiztencereye alin. Tahta kasik ya da silikon spatul ile karistirarak,karisimin isisi 79-82 C ye gelinceye ve karisim kasigi kaplayacak kadarkoyulasincaya kadar pisirin. Pismis yumurta parcaciklarindan kurtulmakicin, hazirda beklettiginiz suzgecten gecirin. Vanilyayi ekleyin. Busicak sivinin sadece cikolatayi kaplayacak kadarini, cikolataninbulundugu kaseye ekleyin ve devamli karistirarak, cikolatanin tamamenerimesini saglayin. Elde ettiginiz puruzsuz ve koyu kivamli cikolataya,kalan sut-yumurta sivisini ekleyin ve karistirin. Bu sekildehazirladiginiz dondurma bazinizi kapatip, tamamen soguyana kadarbuzdolabinda bekletin. Soguduktan sonra dondurma makinenizinspesifikasyonlarina gore dondurun.
Eger naneyi cikolatayayakistiriyorsaniz, soyle bir cesitleme de yapabilirsiniz. Dondurmanizibir gun onceden hazirlamaga baslamaniz gerekiyor bunun icin. Sutmiktarini 1 3/4 bardaga cikarin. 1 1/2 bardak yikanmis ve kabacakesilmis naneyi sut-krema karisimina ekleyin. Ustunu kapatip, 8 ila 12saat bu sekilde buzdolabinda bekletin. Sonra, sut-krema karisiminisuzgecten gecirin, suzgecte kalan naneye, kasigin tersiyle iyicebastirarak, nane aromasini mumkun oldugunca sute aktarmaga calisin.Naneyi atin, elde ettiginiz naneli sute, seker ve tuzu ekle
Etiketler:
Sütlü Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder