Sütlaç Tarifi


 
SÜTLAÇ

Malzemeleri ;

2000 gram süt (8 su bardağı)
300 gram toz şeker(1.5 su bardağı)
70 gram kırıklı pirinç (1 kahve fincanı)
15 gram pirinç unu (1/4 kahve fincanı)
15 gram nişasta (1/4 kahve fincanı)
3/4 su bardağı su
1 kahve kaşığı tuz

 Yapılışı :

- Bir kaba taşları ayıklanmış tepeleme dolu 1 kahve fincanı pirinç ile 1.5 su bardağı su koyarak, pirinç suyunu çekip de iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar haşlamalı ve kabı ateşten almalıdır.
- Sonra bir tencereye 2000 gram süt, 1 kahve kaşığı tuz ile haşlamış olduğumuz pirinçleri koyarak pirinçli sütü kaynamaya bırakmalıdır.
- Diğer taraftan bir kaba bir çeyrek kahve fincanı pirinç unu ile bir çeyrek kahve fincanı nişasta koyarak üstlerine 3 çeyrek bardak suyu sicim gibi akıtmalı ve bir taraftan da karıştırarak un ve nişastayı su içinde eritmeli, sonra da bu karışımı, kaynmakta olan pirinçli süte yine sicim gibi akıtmalı ve karıştırarak ilave ettikten sonra bunları 10 dakika kadar pişirmelidir.
- 10 dakika sonra süte bir çeyrek bardak da toz şeker katarak sütlaç düğün çorbası kıvamında bir koyuluk oluşturuncaya dek karıştırarak pişirmekte devam etmeli sonra da tencereyi ateşten alarak hemen kase ya da tabaklara bölmeli ve iyice soğuduktan sonra servis yapmalıdır.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri