Kayısılı Kıtır Kareler Tarifi


KAYISILI KITIR KARELER

Malzemeler ;

1 3/4 bardak un
1 bardak seker
1/2 tatli kasigi tuz
1/2 tatli kasigi kabartma sodasi
170 g soguk, kucuk parcalara kesilmis tereyagi
1 bardak kurutulmus hindistan cevizi rendesi (tercihan sekersiz)
1/2 bardak ceviz


Dolgusu icin ;
340 g kucuk parcalara kesilmis kuru kayisi
1 1/2 bardak su
1/2 bardak seker

Yapılışı ;

Kayisi ve suyu ufak bir sahana alin. Orta ateste, arada karistirarak,kayisilar suyunu cekene kadar pisirin. Atesten alin, sekerini ekleyipkaristirin.
Firininizi 200 C ye isitin. Un, seker, tuz vekabartma sodasini orta boy bir kaseye alin. Tereyagi parcalariniekleyip, catalla ezin. Karisim duzgun ve ufak puturcuklu bir gorunumalincaya kadar bu isleme devam edin. Ceviz ve hindistancevizini deekleyip, guzelce karistirin. Karisimin 3 bardagini 33 cmx22cm lik firintepsisinin altina hafifce bastirarak yayin. Kalanini tatlinin ustu icinsaklayin. Onden isitilmis firinda 10 dakika, kenarlar hafifce tutanakadar pisirin. Firindan alip, kayisili dolguyu taban katinin uzerine,kalan unlu karismi da dolgu katinin uzerine yayin. 20-25 dakika,tatlinin uzeri guzelce renkleninceye kadar pisirin. Sogutup (ilikken,dondurma ile de guzel oluyor), karelere keserek servis yapin
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri