Kayısılı Kıtır Kareler Tarifi
KAYISILI KITIR KARELER
Malzemeler ;
1 3/4 bardak un
1 bardak seker
1/2 tatli kasigi tuz
1/2 tatli kasigi kabartma sodasi
170 g soguk, kucuk parcalara kesilmis tereyagi
1 bardak kurutulmus hindistan cevizi rendesi (tercihan sekersiz)
1/2 bardak ceviz
Dolgusu icin ;
340 g kucuk parcalara kesilmis kuru kayisi
1 1/2 bardak su
1/2 bardak seker
Yapılışı ;
Kayisi ve suyu ufak bir sahana alin. Orta ateste, arada karistirarak,kayisilar suyunu cekene kadar pisirin. Atesten alin, sekerini ekleyipkaristirin.
Firininizi 200 C ye isitin. Un, seker, tuz vekabartma sodasini orta boy bir kaseye alin. Tereyagi parcalariniekleyip, catalla ezin. Karisim duzgun ve ufak puturcuklu bir gorunumalincaya kadar bu isleme devam edin. Ceviz ve hindistancevizini deekleyip, guzelce karistirin. Karisimin 3 bardagini 33 cmx22cm lik firintepsisinin altina hafifce bastirarak yayin. Kalanini tatlinin ustu icinsaklayin. Onden isitilmis firinda 10 dakika, kenarlar hafifce tutanakadar pisirin. Firindan alip, kayisili dolguyu taban katinin uzerine,kalan unlu karismi da dolgu katinin uzerine yayin. 20-25 dakika,tatlinin uzeri guzelce renkleninceye kadar pisirin. Sogutup (ilikken,dondurma ile de guzel oluyor), karelere keserek servis yapin
Etiketler:
Kolay Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder