KAYISILI TART/DİYET
Malzemeler ;
■ 500 gr kayısı
■ 3 yumurta
■ 5 çorba kaşığı süt
■ 2 kahve fincanı un
■ 1 kahve fincanı patates nişastası
■ 1 kahve fincanı toz şeker
■ Yarım paket kabartma tozu
■ 1 limonun kabuğu, rendelenmiş
■ 2 çorba kaşığı light kayısı marmeladı
■ 1 çorba kaşığı bal
■ 1 çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı ;
■ Kayısıları yıkayıp 7-8 tanesini ayırın. Kalanının çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın.
■ Yumurta sarılarını aklarından ayırın. Sarıları derin bir kapta sütle köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
■ Toz şeker, un, patates nişastası, doğranmış kayısı, kabartma tozu, limon kabuğu ve tarçını ekleyip karıştırın.
■ Yumurta aklarını 1 tutam tuz ilavesiyle ayrı bir kapta kar haline gelene kadar çırpıp karışıma ekleyin.
■ 30 cm çapındaki fırın kalıbını yağlayıp hazırladığınız karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 200 C fırında 25 dakika pişirin.
■ Ayırdığınız kayısıları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın ve ince ince dilimleyin. Dilim kayısıları tartın üzerine dekoratif bir şekilde dizin.
■ Bal ile marmeladı bir kapta karıştırıp sıcak tartın ve kayısıların üzerine gezdirin. Dilimleyip servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder