Bardakta Tiramisu Tarifi



BARDAKTA TİRAMİSU

Malzemeler (6-8 bardak için)

3 yumurta sarısı
100 gr toz şeker
400 gr krema (mikserle iyice çırpılmış)
300 gr labne (mascarpone bulamadım maalesef)
3 tatlı kaşığı granül kahve
1 su bardağı sıcak su (250 ml)
24 adet kedi dili

Yapılışı ;

Ayrıca benmari usulü için su ve orta boy tencere
Önce orta boy bir tencerenin 1/3 ünü suyla doldurup, suyu kaynatalım.
Bu arada yumurta sarıları ve şekeri ısıya dayanıklı bir kaseye alarak çırpma teli ile hafifçe çırpalım.
Kaynayan tencerenin üzerine yumurta sarısı ve şekeri koyduğumuz kaseyi oturtarak 5-6 dakika hızlı hızlı çırparak yumurtaları karıştıralım (yumurta koyduğumuz kase kaynayan suyla temas etmemeli). Bu süre sonunda yumurta sarısı ve şeker kremamsı açık renkli bir kıvama geliyor. Karışımı hemen ocaktan alıp ve başka bir karıştırma kabına aktaralım.
Yumurtaların içine çırptığımız labneyi ilave edelim ve homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpma teli ile karıştıralım.
Kremanın tamamını mikserle iyice çırpalım. Kremanın kabarıp yumurta beyazında oldugu gibi iyice katılaşması gerekiyor.
Çıprılmış krema ile labneli karışımı birleştirerek güzelce karıştıralım.
Bu arada bir bardak sıcak su ile yaptığımız koyu kahveyi bir kaseye dökelim ılımasını bekleyelim.
Kedi dillerini kahveye daldırıp bardakların tabanına yerleştirelim. Bir kat krema ile kaplayalım. Kremanın üzerine tekrar kahve ile ıslattığımız kedi dili ile döşeyelim. En üstünü ise yine krema ile kaplayalım.
Tiramisuları mutlaka bir gece buzdolabında bekletelim. Servis etmeden önce bardakların üzerine kakao serpelim. Afiyet olsun…
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri