Su Muhallebisi Tarifi
SU MUHALLEBİSİ
Malzemeler ;
- 500 ml süt
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 1/2 çay bardağı su
- 1/2 çay bardağı buğday nişastası
- Pudra şekeri
- Gülsuyu
Yapılışı ;
1. Nişastayı ufak bir kasede su ile ezip pürüzsüz hale getirin.
2. Sütü ve şekeri tencereye alın, orta ateşte şeker eriyene dek karıştırın. Şeker eriyince hazırladığınız nişastayı azar azar ekleyin.
3. Muhallebi kıvamına gelinceye dek karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alın, suyla ıslatılmış cam kaselere boşaltın.
4. Buzdolabında iyice soğuttuktan sonra bir tabağa ters çevirerek çıkartın. Üzerine gülsuyu gezdirin ve dilediğiniz kadar pudra şekeri serperek servis yapın.
Etiketler:
Sütlü Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder