Kuru Meyveli Portakallı Parfe Tarifi
KURU MEYVELİ PORTAKALLI PARFE
Malzemeler ;
■ 2 Paket (sade) Krem Şanti
■ 2 Su Bardağı (400 ml.) Süt
■ 1 Paket Vanilya
■ 5 Yemek Kaşığı Kuru Meyve Karışımı
■ 3 Yemek Kaşığı (iri kırılmış) Ceviz
■ 1 Paket (sade) Piknik Bisküvi
■ 1 Paket (kakaolu) Piknik Bisküvi
■ 1 Adet Portakal'ın Kabuğu (rendelenmiş)
Yapılışı ;
■ Kuru meyveleri ılık suda 10 dk. kadar bekletin. Suyunu süzüp, peçete ile iyice kurulayın.
■ Krem şanti ve vanilyayı, soğuk süt ile çırpıp, hazırlayın.
■ Bisküvileri minik minik bir süzgecin içine kırın. Süzgeci iyice sallayarak, tozlarının dökülmesini sağlayın. (Bisküvi tozları, krem şantinin beyaz görüntüsünü bozmuyor bu şekilde, beyaz zemin üzerinde renkli noktalar oluyor dilimleyince)
■ Cevizleri elinizle iri iri kırın.
■ Portakalın kabuğunu, rendenin küçük tarafı ile rendeleyin.
■ 22 - 24 cm.lik bir kek kalıbı veya o ölçülerde bir borcamın tabanına buzdolabı poşeti serin. (strech film çok ince olduğu için yırtılıp tatlıya yapışabiliyor)
■ Hazırladığınız krem şantinin içine, sırasıyla, portakal kabuğu, ceviz, kuru meyveler ve bisküvileri ekleyin. Her malzemeyi ekledikten sonra karıştırın.
■ Üzerini kapatarak, 2 saat kadar buzdolabında bekletin. Daha sonra derin dondurucuya koyup, en az 1 gece bekletin.
■ Servis yapmadan 4-5 dk. önce oda sıcaklığına çıkarıp, rahatlıkla dilimleyebilirsiniz. Dilimledikten sonra da 4-5 dk. bekletip öyle servis etmenizi öneririm.
■ Parfe'yi derin dondurucuda 5-6 gün saklayabilirsiniz.
Etiketler:
Pastalar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder