SELANİK TATLISI TARİFİ
Malzemeler :
500 gram yoğurt
1 su bardağı
1 çorba kaşağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 su bardağı
1 adet yumurta
1 su bardağı
4 çorba kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı
Yarım su bardağı
5 çorba
kaşığı mısır unu
1 çorba kaşığı hindistan cevizi
2 çay kaşığı karbonat
7 su bardağı un
2 su bardağı kıyılmış ceviz
Şerbet için:
5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
1 adet limon
Üzeri için :
kaşığı mısır unu
1 çorba kaşığı hindistan cevizi
2 çay kaşığı karbonat
7 su bardağı un
2 su bardağı kıyılmış ceviz
Şerbet için:
5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
1 adet limon
Üzeri için :
Hindistan cevizi
Yapılışı :
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Su ve limon suyunu iyice kaynatıp, kenara alın ve soğumaya bırakın. Derin bir kapta yoğurt, sıvı yağ, yumurta ve toz şekeri iyice çırpın. Mısın unu, hindistan cevizi, karbonat ve un ekleyin. Yoğurarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Ceviz ilave edip, karıştırın. 15 dakika buzdolabında dinlendirin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparıp elinizde şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılımış 180 derece fırında, pembeleşene dek pişirin. Fırından alıp, üzerine soğuk şerbet gezdirin. 6 saat dinlendirip, hindistan cevizi serperek servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder