PROFİTEROLLÜ YAŞ PASTA TARİFİ
MALZEMELER:
1 paket kakaolu hazır pasta keki
125 gr margarin
1/2 su bardağı süt
12 çorba kasığı un
1/2 su bardağı su
5 yumurta
1 tutam tuz
İçinin beyaz kreması için:
3 su bardağı süt
2 çorba kasığı un
2 çorba kaşığı nişasta
5 çorba kasığı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
Çikolata kreması için:
2,5 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı şeker
2 su bardağı süt
1 paket bitter çikolata
1 çay kaşığı sıvı yağ
Krem şanti için:
1 paket krem şanti
yarım su bardağından biraz fazla süt
HAZIRLANMASI:
Tenceremize suyumuzu, sütümüzü ve yağımızı ekleyelim, kısık ateşte yağ eriyene kadar hafifçe karıştıralım. Yağ eriyip hafif kaynayınca tuzumuzu ve unumuzu ekleyerek, tahta kaşıkla helva yapar gibi yaklaşık 10 dakika kısık ateşte karıştırırarak pişirelim. Soğuduktan sonra yumurtalarımızı teker teker kıralım ve yoğurmaya devam edelim. Köşesi kesilmiş bir naylon torbaya koyarak, yağlanmış fırın tepsine aralıklı olarak, pin pon topu büyüklüğünde sıkalım.Daha önceden ısıtmış olduğumuz 175 dereceli fırında pişirip, soğuyunca içlerine krema enjektörü ile beyaz kremamızı sıkalım.
Beyaz kremanın yapılışı:
Vanilya dışında tüm malzemeleri azar azar süt ekleyerek, pütür kalmayacak şekilde ezelim. Daha sonra ocakta karıştırarak pişirelim.Diğer y süt ve krem şanti hazırlanır, karışım soğuduktan sonra, krem şaandan şanti ve vanilyamızı ekleyerek mikserle çırpalım, enjektöre dolduralım.
Çikolata kreması yapılışı:
Çikolatamız ve yağımız dışındaki malzemelerimizi tencereye koyarak kısık ateşte yavaş yavaş karıştırmak suretiyle pişirelim. Çikolata ve yağımızı ekleyerek karıştırarak eriye kadar pişirelim.
Pastanın yapılışı için profiterol lerin içine beyaz krema sıkalım. Hazır pasta kekimizin her katına bolca krem şanti sürelim. Pastamızın her tarafını şantiyle kaplayalım.Buz dolabında bir gece bekletip servis yapalım.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder