PORTAKAL SOSLU PUF TARİFİ
PORTAKAL SOSLU PUF TARİFİ
Malzemeler:
100 gr. kayısı
2 1/2 su bardağı portakal suyu
2 çorba kaşığı margarin
2 kahve fincanı pudra sekeri
1 kahve fincanı un
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı margarin
Yapılışı :
Portakal DilimleriFırını 200 derece ısıtın. Kayısıları doğrayıp 1 çorba kaşığını ayırın. Kalanını portakal suyu ile birlikte tavada 5 dakika kadar pişirip blenderden geçirin.
Margarin, şeker, yumurta ve unu pürüzsüz bir karışım halini alana dek 2-3 dakika kadar karıştırın. Yağlanmış 4 puding kalıbına eşit miktarlarda paylaştırıp önceden ısıtılmış fırına vererek 20 dakika kadar pişirin. Puding kalıplarını ters çevirerek pişen yumuşak kekleri düz servis tabaklarına alın.
Hazırladığınız kayısılı portakal sosunu ısıtıp kalıplardan çıkardığınız sünger görünümlü yumuşak keklerin üzerine dökerek servis yapın.
Etiketler:
Meyveli Tatli Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder