MUZLU PASTA TARİFİ
Malzemeler:
Pandispanya için:
4 adet yumurta (muhakkak oda sıcaklığında olmalı)
1 su bardağı şeker (4 yemek kaşığı)
1 su bardağı un (3 yemek kaşığı)
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Kreması:
1 paket muzlu kremole
2 su bardağı soğuk süt
1 adet dilimlenmiş muz
Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
file fındık
1 adet muz
kiraz şekerlemesi
Hazırlanışı:
*Muzlu kremoleyi sütle iyice çırpıp hazırlayalım
*Krem şantiyi de tarifine göre hazırlayalım ve buzdolabına koyalım
*Çukur bir kapta şekeri ve yumurtaları iyice mixerle çırpalım.(yoğurt gibi koyulaşıncaya kadar)
*Unu,kabartma tozunu,vanilyayı ve kakaoyu beraber önce bir yerde eleyelim sonra ilave edelim
*Bundan sonra kaşıkla hafif karıştıralım.
*Kelepçeli kalıbımızı yağlayıp (ya da yağlı kağıtla )üzerine karışımı koyalımve önceden ısıttığımız 180 C fırınımızda pişirelim.
*Pandispanyamız piştikten ve soğuduktan sonra iki parçaya ayıralım.
*Alt kata ıslatmak için süt veya meyve suyu veya sulandırılmış reçel veya bal sürelim
* Üzerine krema sürerek dilimlenmiş muzu her tarafına eşit şekilde dizelim
*İkinci parçayı koyup aynı şekilde ıslatalım
* En üstüne ve kenarına hazırladığımız krem şantiyi sürelim ve süsleyelim
*Ben kiraz şekerlemesi, muz, file fındık ve çöp çikolata kullandım..
*Buzdolabında yeterince dinlendirdikten sonra servis yapalım...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder