İRMİKLİ HİNDİSTAN CEVİZLİ TATLI TARİFİ
MALZEMELER :
1 su bardağı irmik
1 litre süt
1,5 yemek kaşığı tereyağ
1,5 su bardağı şeker
1 kutu (200 ml) krema
1 su bardağı hindistancevizi
1 çay bardağı dövülmüş badem (ben ceviz kullandım.)
YAPILIŞI :
Tereyağ ve irmik, bir tencerede irmiğin kokusu çıkana kadar bir kaç dakika kavrulur. Daha sonra süt, şeker ve sıvı krema da ilave edilip kaynayıp boza kıvamına gelene kadar pişirilir.
Hindistan cevizi, teflon bir tavada kısık ateşte karıştırılarak kavrulur.
Orta boy bir cam kap ıslatılıp, tabanına hindistan cevizi serpilir.
Üzerine pişen muhallebi dökülüp kalan hindistan cevizi ile üzeri kaplanır. Ceviz veya badem de serpilip, buzdolabında 3-4 saat bekletildikten sonra dilimlenerek servis edilir.
MALZEMELER :
1 su bardağı irmik
1 litre süt
1,5 yemek kaşığı tereyağ
1,5 su bardağı şeker
1 kutu (200 ml) krema
1 su bardağı hindistancevizi
1 çay bardağı dövülmüş badem (ben ceviz kullandım.)
YAPILIŞI :
Tereyağ ve irmik, bir tencerede irmiğin kokusu çıkana kadar bir kaç dakika kavrulur. Daha sonra süt, şeker ve sıvı krema da ilave edilip kaynayıp boza kıvamına gelene kadar pişirilir.
Hindistan cevizi, teflon bir tavada kısık ateşte karıştırılarak kavrulur.
Orta boy bir cam kap ıslatılıp, tabanına hindistan cevizi serpilir.
Üzerine pişen muhallebi dökülüp kalan hindistan cevizi ile üzeri kaplanır. Ceviz veya badem de serpilip, buzdolabında 3-4 saat bekletildikten sonra dilimlenerek servis edilir.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder