FISTIK EZMELİ PASTA TARİFİ
Malzemeler:
Pandispanya için malzemeler (28 cm’lik kelepçeli kalıp)
*6 adet yumurta
*5 türk kahvesi fincanı tozşeker
*6 türk kahvesi fincanı un
*1 paket kabartmatozu
*1 paket vanilya
Ara kreması için:
*5 yemek kaşığı un (hafif tepeleme)
*5 su bardağı süt
*1,5 su bardağı tozşeker (arzu edilen miktara göre değişebilir)
*1 su bardağı krem şanti
*yarım su bardağı süt
Arası için:
300 gr kadar fıstık ezmesi
Dış kaplama için:
*2 poşet krem şanti
*1 su bardağı süt
*100 gr. beyaz çikolata (benmari usulu eritilmiş)
Yapılışı:
*önce ara krema hazırlanır.şeker hariç verilen malzemeler kısık ateşte kaynayıncaya kadar pişirilir.tozşeker eklenerek 1-2 taşım daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır.(ara ara karıştırılarak kıvamını kaybetmemesi sağlanır.)soğuyan kremaya kremşanti ve süt eklenerek mikserle çırpılır ve diğer işlemler süresince buzdolabında bekletilir.
*sonra pandispanya hazırlanır.derin bir kapta yumurta ve tozşeker mikser yardımıyla 15 dk. kadar çırpılır.un ve kabartmatozu eklenerek tekrar karıştırılır ve zeminine yağlı kağıt sıkıştırılan kelepçeli kalıba dökülerek 160 c ısıtılmış fırında pişirilir.
*pişen ve soğuyan kek kalıptan çıkartılarak streç filme sarılır ve 2-3 saat kadar serin ortamda dilendirilir.(mevsim kış olduğu için balkon en ideal mekan.bu işlemden sonra keki dilimlemek daha kolay oluyor.)
*bu esnada dış kaplama hazırlanır.verilen süt miktarıyla hazırlanan krem şantiye, benmari usulu eritilen çikolata eklenerek yüksek devirde çırpılır ve buzdolabında 1 saat kadar bekletilir.
*pasta testeresiyle dilimlenen pandispanyanın en üstü en alta gelecek şekilde servis tabağına yerleştirilir ve kelepçenin kenarı takılarak diğer katların daha sağlam olması sağlanır.
*eşit miktarda paylaştırılan kremadan sonra rondoda çekilen fıstık ezmesi serpilir.en üst kat koyularak servis tabağıyla birlikte streçlenen kek 1-2 saat daha dinlendirilir.(yine tercihen balkon:)
*kelepçesi çıkartılan kekin etrafı, dış kaplama için hazırlanan krema ile kaplanır.(arzu ederseniz benim gibi hindistan ceviziyle de kaplayabilirsiniz)isteğe göre süslendikten sonra dilimlenerek servis yapılır.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder