ÇİKOLATALI BİSCOTTİ TARİFİ
Malzemeleri :
2 yumurta
Yarım su bardağı kakao
3~3.5 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
100 gr tereyağ
Yarım su bardağı esmer şeker
Yarım su bardağı toz şeker
su bardağı ince kıyılmış çikolata veya damla çikolata
Yarım su bardağı iri kıyılmış fındık veya ceviz
2 yumurta
Yarım su bardağı kakao
3~3.5 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
100 gr tereyağ
Yarım su bardağı esmer şeker
Yarım su bardağı toz şeker
su bardağı ince kıyılmış çikolata veya damla çikolata
Yarım su bardağı iri kıyılmış fındık veya ceviz
Üzeri için :
100 gr eritilmiş bitter çikolata
50 gr beyaz çikolata
Yapılışı :
Derin bir kaba un, karbonat ve kakaoyu eleyin. Ayrı bir kapta oda ısısında yumuşatılmış Tereyağ ve şekerleri ekleyip iyice karıştırın. Yumurtaları ilave edip mikserle çırpın. Kuru malzemeleri ekleyip karıştırmaya devam edin. Son olarak çikolata, fındık veya ceviz içini ilave edip karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Biscotti hamurunu ikiye bölüp elinizle uzun ve kalın çubuk şeklinde tepsiye yerleştirin. önceden ısıtılmış 160 dereceye fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ilk sıcaklığının gitmesi için bekleyin. Ilınınca verev şeklinde dilimler kesin. Tekrar fırına verip 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. çikolatayı benmari usulü eritin. Biscotti’leri çikolataya batırıp yaplılı kağıt serili tepsiye alın. Buzdolabında alın. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritip, kağıttan külah yardımı ile çikolatalı kısımların üzerine çizgiler yaparak süsleyin. Servis yapın.
Çikolatalı biscotti artık hazır, afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder