Sakızlı Pasta Tarifi
SAKIZLI PASTA
Malzemeler :
125 gr margarin
1 su bardağı un
750 ml süt
2 adet damla sakızı
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kakaolu pötibör
1 su bardağı ince dövülmüş ceviz
1 su bardağı irice dövülmüş ceviz
Hazırlanması :
1.125 gr margarini tencerede kızdırın.1 su bardağı unu ekleyin ve kokusu gidene kadar kavurun. (1-2dakika) 750 ml sütü devamlı karıştırarak tencereye ekleyin. süt kaynar kaynamaz 2 damla sakızını, 1 su bardağı toz şekeri ve 1 paket vanilyayı ekleyin. muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
2. muhallebiyi bir kaba aktarın ve mikserin en yüksek hızında 15dakika karıştırın. (karıştırma süresi 15 dakikanın altında olmamalıyoksa kıvamını tutmuyor). kakaolu bisküviyi mutfak robotunda un halinegetirin.
3. fırın tepsisine yağlı kağıt serin. bisküviyi üzerine yayın.üzerine muhallebiyi yayın. bir kaşık yardımıyla boşlukları kapatın. 1su bardağı ince dövülmüş cevizi serpin. yağlı kağıt yardımıyla sararakrulo yapın. rulonun bitim yerine ufak bir merdane yerleştirerek ruloyusağlamlaştırın. fırın tepsisinin üzerindeki ruloyu bu halde buzdolabına koyun. 3-4 saat beklettikten sonra üzerine ceviz serperek servis yapın.
Etiketler:
Pastalar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder