Muzlu Alman Pastası Tarifi
MUZLU ALMAN PASTASI
Malzemeler Kek İçin ;
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı yoğurt
70 gr.margarin(eritilmiş ve soğumuş)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çay bardağı un
Krema için ;
1/2 litre süt
1 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı un
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çorba kaşığı margarin
Arasına ;
1 adet muz
Yapılışı ;
Oda sıcaklığındaki yumurtaları şekerle birlikte iyice çırpın.Sırasıyla süt,yoğurt ve eritilmiş soğumuş margarini ekleyip çırpmaya devam edin.Vanilyayı ekleyin.Elenmiş unu ve kabartma tozunu birlikte koyup tahta kaşıkla karıştırın.Fırın kabınızı margarinle yağlayın ve kek hamurunu içine dökün.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.30 dakika yeterli oluyor.
Bu arada krema için gerekli olan malzemeleri -margarin hariç -bir tencereye alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.İlk sıcaklığı gidince margarini de koyup mikserle çırpın.
Pişen keki fırından çıkarın ve nemli bir bezin üzerinde soğutun.Soğuyan keki kalıptan çıkarın.Bir bıçak yardımıyla ortasından ikiye bölün.Alt tabanı bir servis tabağına yerleştirin ve üzerine kremanın tamamını koyun.Kremanın üzerine ince muz dilimlerini yerleştirin.Kekin diğer yarısınıda muz dilimlerinin üzerine haifiçe bastırarak yerleştirin.En üste pudra şekeri eleyin.İstediğiniz bir meyveyle süsleyin.
Buzdolabında bir saat kadar soğutup servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Etiketler:
Pastalar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder