Halley Pasta Tarifi


HALLEY PASTA

Malzemeler Keki İçin ;


* 5 yumurta
* 2 su bardağı şeker
* 2 çay bardağı sıvıyağ
* 2 çay bardağı süt
* 2 paket kabartma tozu
* 4 bardak un
* 1 paket vanilya


Ara Krema İçin ;


* 1/2 litre süt
* 7 çorba kaşığı un
* 1 yumurta
* 6 çorba kaşığı şeker
* 1 paket vanilya
* 1 küçük paket labne peyniri


Sos İçin ;

* 3 su bardağı süt
* 5 çorba kaşığı şeker
* 6 çorba kaşığı kakao


Üzeri İçin ;

* Yeteri kadar hindistan cevizi

Yapılışı ;

- Kek için yumurtaları derin bir kaba kırıp şekeri ilave ederek iyice çırpın. Sıvıyağı, sütü ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpın. Unu ve kabartma tozunu ayrı bir kapta harmanlayıp yumurtalı karışıma ilave edin ve kaşıkla karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 175º C de pişirin.
- Sosu için şeker, kakao ve sütü karıştırın.
- Kek soğuyunca su bardağıyla yuvarlaklar kesin veya bıçakla karelere bölün ve her tarafını sosa bulayarak buzdolabında 2 saat bekletin.
- Bu arada kremayı hazırlayın. Tencerede un, yumurta, şeker ve vanilyayı karıştırın. Sütü ilave edip kısık ateşte muhallebi kıvamına gelip üzeri göz göz olana kadar pişirin. Altını kapatıp labne peynirini ilave edin ve karıştırın.
- Buzdolabında soğuttuğunuz sosa bulanmış keklerinizi bıçakla enlemesine ikiye bölün ve aralarına hazırladığınız kremayı sürün. Pastacıkları hindistan cevizine bulayıp üzerini istediğiniz şekilde süsleyin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri