Berliner Tarifi
BERLİNER
Malzemeler Hamuru İçin ;
1/2 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
5 su bardağı un
100 gr yumuşak tereyağ
1/2 su bardağı süt
1 paket kuru maya
1 çay kaşığı tuz
yarım su bardağından az ılık su
Krema İçin :
(Orjinal berliner kreması ahududu-frenk üzümlü reçel sürülerek yapılıyomuş.)
3 su bardağı süt
1 yumurta
5 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 pk. vanilya
üstü için pudra şekeri
Hazırlanışı :
1- Eğer makinanız varsa ekmek makinasında hazırlanış şekli :Makinaya malzemeleri koyunuz. maya, şeker, un, ılık su, yoğurt, süt, tereyağ, (küp küp kesilmiş yumuşak yağ) tuz ve yumurtaları ekleyin. Hamur hazırlama modunda çalıştırın. Hamurunuz mayalandığında çıkarın. Hamuru unladığınız biz yüzeyde merdfaneyle 1-2 cm. kalınlığında açıp büyük ağızlı bir fincan ya da su bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin. (biz su bardağıyla yaptık)Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Üstüne yuvarlakları yerleştirin. 30 dakika mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin.Ya da;
2- Ilık su, süt, maya, şekeri karıştırın. 15-20 dakika bekletin. Diğer malzemeleri de mayalı karışımla karıştırın yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Mayalanması için 1 saat bekleyin. Mayalanan hamuru 1 cm. kalınlığında merdaneyle açın geniş bir bardak ağzı yardımıyla kesin. Mayalanması için yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Mayalanması için bir süre bekleyin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin. Soğuması için mutfak bezine koyun. Soğuduktan sonra hamburger ekmeği gibi ortasını kesin.
3- Diğer tarafta kreması için margarin ve vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırın pişirin. Pişme süresi boyunca karıştırın. Koyulaşmaya, kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatın. Margarini ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Krema ılıdıktan sonra kaşık yardımıyla içini doldurup ortasını ikiye kestiğiniz pastaların içine sıkıp kapayın.Üstüne pudra şekeri serpiştirerek servis yapın. Afiyet olsun...
Etiketler:
Pastalar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder