Gerekli malzemeler
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tere yağ
1 çay bardağı ince bulgur
Yarım çay bardağı ince yarma
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
Yeteri kadar tuz
Topalak Çorbası Tarifi
Bulguru ve yarmayı geniş bir kabın içine koyun ve üzerine 1 çay bardağı sıcak su ile tuz dökün
Üzerini örtün ve yarım saat dinlenmesi için bir kenara kaldırın
Yarım saat sonra içersine biraz tuz ekleyip 20 dakika yoğurun
İçersinden fındık kadar büyüklüğü olan parçalar koparın ve sık sık ıslattığınız elinizle yuvarlayın
Bir tencerenin içine 5 su bardağı suyu koyun ve su ile tuzu ekleyip kaynatın
Hazırladığınız hamur topaklarını kaynayan suyun içine atın
Ardından nohudu ekleyin ve hamut topakları yumuşayana kadar pişirin
Suyu azalacak olursa azar azar sıcak su ekleyin
Küçük bir tavanın içine tereyağını ve ufak ufak doğranmış sarımsakları, salçayı, naneyi, kırmızıbiberi kızdırın
Çorbanın üzerine bu karışımı dökün ve tekrar kaynamasını bekleyin
Bir kez daha kaynadıktan sonra ocaktan alın ve sıcak sıcak servis edin
Afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder