Fasulye Piyazı Tarifi

Malzemeler

250 gr kuru fasulye
2 domates
2 kırmızı soğan
2 sivri biber
1 demet maydanoz
Tuz
5 çorba kaşığı sirke
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
50 gr siyah zeytin

Yapılışı

Kuru fasulyeyi soğuk su ile durulayıp 1 gece suda bekletin.
Suyunu süzüp temiz suyla 35-45 dakika kadar haşlayın. Fasulyenin fazla yumuşamamasına dikkat edin.
Fasulyenin haşlama suyunda soğumasını bekleyin.
Domatesi yıkayıp ayıkladıktan sonra küp küp doğrayın.
Soğanı soyup yarım ay şeklinde doğrayın.
Sivri biberin çekirdeklerini ayıklayıp yıkadıktan sonra ince dilimler halinde doğrayın.
Maydanozun yapraklarını ayıklayıp yıkayın. Ardından ince ince kıyın.
Fasulyenin suyunu süzüp bir servis tabağına alın.
Bir kasede tuz, zeytinyağı, sirke ve limon suyunu karıştırın. Karışımı fasulyenin üzerine dökün.
Domates, biber ve soğanı da fasulyeye ilave edip harmanlayın.
Piyazı sunmadan önce zeytinle süsleyin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri