Tutmaç Çorbası Tarifi

Malzeme
5 su bardağı su
2 su bardağı yoğurt
50 gram kavurma
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 yemek kaşığı nane
1 çay bardağı su
Tuz

Tutmaç Çorbası Tarifi
İlk önce geniş bir tepsi alıyoruz ve içine 1 su bardağı unu koyuyoruz
Unun ortasını açıyoruz ve içine 1 çay bardağı su koyuyoruz
Unu üzerine tuz ekiyoruz
15 dakika yoğuruyoruz
Elde ettiğimiz sert hamuru 3 parçaya bölüyoruz ve 15 dakika dinlenmek üzere kenara ayırıyoruz
Dinlenmiş hamurları ara ara un ilave ederek açıyoruz
Açtığımız yufkayı oklavaya sarıyoruz ve oklavayı içinden çekip rulo bir hamur elde ediyoruz
Rulomuzu 2 cm olacak şekilde dilimlere bölüyoruz
Bunları unluyoruz ve üçer beşer üst üste koyup esrite gibi kesiyoruz
Kurması için bir tepsinin içine un serpip erişte hamurlarımızı bunun içine bırakıyoruz
Geniş bir tencerenin içine 5 su bardağı suyu koyuyoruz ve içine kavurmayı da ekleyip 5 dakika haşlıyoruz
Ardından kuruttuğumuz erişteleri de tenceremize ilave ediyoruz ve iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz
Yoğurdu çırpıyoruz ve ocaktaki çorbamızın içine yavaş yavaş bir elimizle karıştırırken bir elimizle döküyoruz
Kısık ateşte 15 dakika kadar pişirmeye devam diyoruz
Bu sırada küçük bir tavanın içersinde tereyağı eritiyoruz ve içine kırmızıbiber ile naneyi atıp kavuruyoruz
Çorbamızı ocaktan alıp üzerine biberli naneli karışımı döküyoruz
Afiyet olsun
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri