MALZEMELER (4 Kişilik)
Süre: 1 Saat 15 dak 1 Porsiyon 65 Kalori
* 1 kg patlıcan,sapları alınmış
* 175 ml yoğurt
* 1 diş sarmısak,ezilmiş
* 1 yemek kaşığı şeker
* 1 çay kaşığı zencefil
* 1/2 çay kaşığı kimyon
* Tuz ve karabiber
* Maydanoz,süslemek için
Zencefilli Patlıcan Ezmesi tarifi
1 – Fırını 200 C’ye ayarlayıp ısıtın.
2 – Patlıcanları bir çatalla delin.Sonra 45-60 dak.bir kaşıkla bastırıldığında yumuşak olana dek pişirin.
3 – Patlıcanları fırından çıkartıp soğumaya bırakın.Boylamasına ikiye bölün ve hafifçe sıkarak acı suyunu akıtın.Kabuklarını soyup patlıcanın içini soğumaya bırakın.
4 – Patlıcanları,yoğurdu,sarmısağı, şekeri, zencefili,kimyonu,tuz ve biberi blender’da karıştırın.1 veya 2 kaseye koyup 2-3 saat buzdolabında tutun.
5 – Servis etmeden önce maydanozla süsleyin.
SERVİS ÖNERİLERİ :
Ezmeyi küçük pide,salatalık,biber,vs.ile servis edin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder