MALZEMELER (4 Kişilik)
Süre: 1 Saat 45 dak.1 Porsiyon 225 Kalori
* 100 g. kuru iç bakla (Geceden soğuk suda ıslatılmış)
* 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi
* 1 diş sarmısak (ezilmiş)
* Tuz ve karabiber
Sebzeler :
* 1 küçük karnabahar,küçük çiçeklere ayrılmış
* 1 salatalık,ince çubuk halinde kesilmiş
* 2 kereviz sapı,ince çubuk halinde kesilmiş
* 2 havuç ince çubuk halinde kesilmiş
* 1 küçük yeşil biber,ince çubuk halinde kesilmiş
* 1 küçük kırmızı biber ince çubuk halinde kesilmiş
* 1 bağ kırmızı turp
Bakla Ezmesi tarifi
1 – Baklaları süzüp soğuk suda durulayın.Büyük bir tencereye koyup üstüne soğuk su ekleyip bir taşım kaynatın.Sonra ateşi kısıp,tencerenin kapağım yarı kapatıp 1 1/4 saat baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.Pişirme sırasında gerekirse sıcak su ekleyin.
2 – Baklaları süzüp,suyunu bir kenara ayırın. Baklaları 4 yemek kaşığı zeytinyağı,sirke, sarmısak,tuz,biber ve ayrılmış bakla suyundan 4 yemek kaşığı ile birlikte blender’a koyup, koyulaşıncaya kadar karıştırın.Çok koyu olursa biraz daha pişme suyundan ekleyin.
3 – Bakla ezmesine tuz ve biberi ilave edip karıştırdıktan sonra bir servis kasesine aktarın. Kaseyi bir servis tabağımn ortasına yerleştirip, etrafına sebzeleri yerleştirin.
AŞÇIDAN ÖNERİLER:
Eğer baklaları,geceden ıslatınak için vaktiniz yoksa ıslatma zamanını sıcak su kullanarak kısaltabilirsiniz.Baklaları büyük bir tencereye koyup,üstüne soğuk su ekleyip kaynatın.Süzüp tekrarlayıp sonra ateşten ahp 2 saat sıcak suda bırakın. Daha çok zaman kazanmak için 425 g. konserve bakla kullanabiirsiniz.Bu takdirde ezme 30 dakikada hazırlanabilir.
DÜDÜKLÜDE PİŞİRME:
Kurutulmuş baklalar düdüklü tencerede 20 dakikada pişirilebilir.
SERVİS ÖNERİLERİ:
Tarifteki miktar 4 kişi için başlıbaşına bir salata ya da 8 kişi için bir başlangıç mezesi olarak düşünülmelidir.
DONDURMA.
Ezme çok iyi donabilir.Derin dondurucuda 3 aya kadar saklayabilirsiniz.
Servisten 2 saat önce dondurucudan çıkarıp oda sıcaklığında çözülmeye bırakın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder