MALZEMELER (6 Kişilik)
* 1 kg. taze iç bakla
* 1,5 çay bardağı sızma yağ
* 1 adet büyük soğan
* 1/2 kahve fincanı limon suyu
* 3 tatlı kaşığı toz şeker
* 1/2 demet dereotu
* Tuz
Taze Bakla Ezmesi tarifi
1 – Taze baklanın iç kabuklarını soyun. Yıkadıktan sonra tencereye koyun.Dörde bölünmüş soğan, sızma zeytinyağı,limon suyu,tuz,şeker, dereotunun yarısı ve 3 su bardağı su ekleyin.
2 – Orta ateşte bakla yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bakla piştikten sonra tel süzgeçten geçirin ya da blendırda karıştırarak püre haline getirin.
3 – Bakla ezmesini derin bir kaseye koyup, buzdolabında 1 – 2 saat bekletin.
4 – Taze bakla ezmesini,servis tabağına ters çevirerek çıkarın,üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder