Malzemeler
1 kg büyük patates3 diş sarımsak
1 soğan
Kızartmak için 100 ml zeytinyağı
Tuz
1-2 tatlı kaşığı acı biber sosu veya acı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
Kişniş
Maydanoz
Yapılışı
Patatesleri yıkayın, kabuklarını soyun ve irice küp şeklinde doğrayın.Sarımsak ve soğanın kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
Yağı tavada ısıtın. Patatesleri porsiyonlar halinde kızartın.
Ardından patatesleri tuzlayıp kağıt havluda bekletin.
Soğan ve sarımsağı kızartma yağında kavurun.
Acı biber sosu ve kişnişi ekleyin.
Patatesleri ekleyip beraber kavurun.
Maydanozu ayıklayıp yıkadıktan sonra kıyın.
Servis tabaklarına alın ve maydanoz serperek servis edin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder