Omlet Tarifi


Malzemeler:
5 yumurta
1 kaşık tereyağ
Yarım demet maydanoz
Tuz
karabiber

Yapılışı:

5 yumurtayı porselen bir kaseye kırınız.
Kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, atınız.
Çatalla iyice çırpınız.
Orta büyüklükteki bir tavaya fındık kadar yağ koyunuz.
Tavanın her tarafının yağlanmasını temin ediniz.
Yağ kızınca yarım su bardağı yumurta karışımından dökünüz.
Tavanın her tarafına yayınız.
Orta yumuşaklıkta pişlnce tavada 3′e katlayıp servis tabağına ters çeviriniz.
Beyazpeynir, kaşarpeyniri, domatesli, haşlanmış patatesli, mantarlı, ciğerli, böbrekli omletlerde aynı yapılır.
Koyduğunuz malzemeye göre isim alır.
Peynirli omlet, patatesli omlet, mantarlı omlet, gibi.
Afiyet olsun…
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri