MALZEMELER (4 Kişilik)
• 250 gr. kuru bakla
• 1 havuç
• 1 kereviz
• 1 patates
• 2 soğan
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 çorba kaşığı toz şeker
• 1 çorba kaşığı nişasta
• 1/2 demet dereotu
• 10 adet ceviz
• tuz
Sebzeli Cevizli Fava tarifi
1 Baklayı akşamdan ıslatın. Bir tencereye alın.
2 Tüm sebzeleri küp şeklinde doğrayın ve baklaların olduğu tencereye koyun. Tuz ve şekeri ekleyin. Zeytinyağını ekleyin. Üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Sebzeleri tel süzgeçten geçirin.
3 Nişastayı soğuk suda birkaç dakika karıştırarak eritin. Sebzelerin üzerine ekleyip karıştırmaya devam edin. Kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Küçük bir tepsiye dökün ve soğumaya bırakın.
4 ince kıyılmış dereotu ve cevizle süsleyin ve dilimleyerek servis yapın
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder