İçli Köfte Tarifi

Doğu mutfağından çok lezzetli bir yemek olan içli köftenin tarifini paylaşmak isterim sizlerle. Biraz zahmetli olsa da yerken sevdiklerinizin yüzündeki mutluluğu görmek hepsine değecek. Bunun için şimdiden hazırlıklara başlayınız.
Malzemeler
Yarım kilo kuzu kıyması (yağlı)
5 adet kuru soğan
4 bardak ince kırılmış buğday (dövme ufağı)
2 bardak köftelik ince bulgur
4 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çorba kaşığı dövülmüş kişniş
Dövülmüş ceviz
Tuz
Karabiber
Toz kırmızıbiber

İçli Köfte Tarifi
Bir tencere içerisinde ayıklayıp ince, ince kıydığınız soğanları biraz yağ ile koyup kavurunuz. Ardından kıymayı da koyup kavurunuz. Son olarak ta ceviz ile baharatları ekleyiniz. Tadına bakınız gerekirse tuz atınız. Ocaktan indiriniz. Donmasını sağlamak için serin yere koyup bekletiniz.
Bulgurları ve dövme ufağını ayıklayınız. Geniş bir tepsi içerisine koyunuz. 2 bardak su ile ıslatınız ve karıştırınız. Üzerine de temiz bir bez örtünüz. 30 dakika kadar kabarması için bekletiniz.
Bir tasa tuzlu su koyunuz. Elinizi tuzlu suya batırınız ve kabaran bulgurlar ile dövme ufağını yoğurunuz. Bulgur suyu çekince elinizi yeniden ıslatıp kıvamını anlayabilmek amacıyla bir miktar hamuru elinizle oyup hazırlamayı deneyin, dağılmıyor ise kıvamına gelmiş demektir.
Elinizi ıslatınız ve ceviz iriliğinde eşit parçalara ayırınız ve bir tepsiye diziniz. Bu parçaları sırayla avucunuza alınız ve elinizi ıslatıp diğer elinizin iki parmağı yardımıyla kenarları iyice ince olacak şekilde oyunuz. İstenilen inceliğe gelince içerisine kıymalı harçtan koyunuz ve üzerini kapatınız. Üzerinde kalan fazlalık hamuru koparıp alınız. Son olarak avucunuz da yuvarlayıp, biraz bastırarak yassıltın. Hazırlananları tepsiye diziniz. Üzerini de nemli bir bez ile ölçünüz.
Genişçe bir tencerenin yarısını su ile doldurunuz. İçerisine 1 çorba kaşığı tuz koyunuz. Kaynamaya başlayınca içli köfteleri dikkatli bir biçimde tek, tek tencereye koyunuz. Dibine yapışmaması için yavaşça karıştırınız. Su üzerine çıkanlar pişti anlamına gelir. İstediğiniz yumuşaklığı elde edince suyun içerisinden alınız. Tüm içli köfteleri bu şekilde pişiriniz. Sıcak olarak servis ediniz. Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri