Kuymak / Muhlama / Mıhlama Tarifi

Malzemeler

1 tatlı kaşığı tereyağı
1/4 su bardağı mısır unu
4-5 parça Trabzon tel peyniri
1/2 bardak su

Yapılışı

Bakır bir sahana tereyağını koyun ve orta ateşte yakmadan kızdırın.
Mısır ununu ekleyip karıştırın. Yakmadan biraz kavurun.
Arkasından küçük küçük parçalara böldüğünüz peyniri ekleyin.
En son olarak suyu ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene kadar 5 dakika karıştırarak pişirin.
Arzu ederseniz tuz ve karabiberle tatlandırın.
Hemen servis yapın.

Açıklama

Bakır sahanınız yoksa teflon tavada da yapabilirsiniz.
Tel peynir yoksa kaşar ya da çeçil peyniri kullanabilirsiniz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri