Malzemeler,
- 1 su bardağı nohut
- 3 diş sarımsak (ezilmiş)
- Yarım çay bardağı tahin
- 1 limonun suyu
- 1 yemek kaşığı zeytin yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Nohutları bir gece önceden ılık suda bekletin.
- Humus yapacağınız zaman nohutları süzün.
- Tencereye nohutları alıp, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
- Nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Haşlama suyunu saklayabileceğiniz şekilde nohutları süzün.
- Nohutlar ılındıktan sonra robottan geçirip, püre haline getirin.
- Kâsede tahin, ezilmiş sarımsak, 2 yemek kaşığı nohut haşlama suyu, zeytin yağ, limon suyu, tuz ve pul biberi iyice karıştırın.
- Robottaki nohut püresine ekleyip, bir kere daha karıştırın.
- Humusu servis tabağına alın.
- Kıvamı koyu olduysa nohut haşlama suyundan ekleyip, karıştırın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder