Humus meze tarifi


Humus Tarifi
Akdeniz ve Orta Doğu Mutfağı arasında paylaşılamayan nefis meze, humusun pratik tarifi karşınızda. Nohut ve tahinin muhteşem birleşimi, akşam yemeklerinize yeni bir tat katacak.

Malzemeler,
  • 1 su bardağı nohut
  • 3 diş sarımsak (ezilmiş)
  • Yarım çay bardağı tahin
  • 1 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
Hazırlanışı,
  1. Nohutları bir gece önceden ılık suda bekletin.
  2. Humus yapacağınız zaman nohutları süzün.
  3. Tencereye nohutları alıp, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
  4. Nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  5. Haşlama suyunu saklayabileceğiniz şekilde nohutları süzün.
  6. Nohutlar ılındıktan sonra robottan geçirip, püre haline getirin.
  7. Kâsede tahin, ezilmiş sarımsak, 2 yemek kaşığı nohut haşlama suyu, zeytin yağ, limon suyu, tuz ve pul biberi iyice karıştırın.
  8. Robottaki nohut püresine ekleyip, bir kere daha karıştırın.
  9. Humusu servis tabağına alın.
  10. Kıvamı koyu olduysa nohut haşlama suyundan ekleyip, karıştırın.
Afiyet olsun
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri