Malzemeler:
Dilediğiniz ölçüde uzun sosis ( Kokteyl sosis olmayacak )
Bir yemek kaşığı salça
Sosisleri kızartmak için sıvıyağ
Dondurulmuş elma patates ( istediğiniz kadar )
Patatesleri kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
Sosisleri baş kısınlarında 2-3 cm’lik boşluk bırakarak bıçakla diklemesine kesin.Kesik uçları dış taraftan tersine döndererek birbirlerine kürdanla tutturun.
Bu aşamada sosilerde kırılmalar olabilir.
Bu sebeple yavaşça ve esneterek kıvırın.
Kürdanı çıkarınca açılmasınlar diye, uç kısımlarını yumurta akına batırın ve yapışmayan bir tavaya koyacağınız yağda önlü arkalı kızartın.
Kızaran sosisleri ister aynı tavada ister başka bir tencerede salça ilavesi ile biraz daha kızarttıktan sonra, sıcak su ilave ederek, sosislerin salçalı su içinde iyice pişmesini sağlayın.
Elma patatesleri kızartarak servis tabağına alın.
Sosileri fazla sularını süzerek, patateslerin üzerine yerleştirin.
Mümkün olduğu kadar sıcak servis yapın.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder