Buğday Çorbası Tarifi

Malzeme
Bir çay bardağı kuru fasulye
İki yemek kaşığı tereyağı
Bir çay bardağı aşurelik buğday
İki adet soğan
Yeterince tuz

Buğday Çorbası Tarifi
Buğday ve kuru fasulyeyi bir gece önceden ayrı ayrı kaplarda bol suda ıslatıyoruz. Ertesi gün buğdayı iki elimizin arasında ovalayarak yıkıyoruz, daha sonra süzüyoruz. Ardından fasulyeyi de süzüyoruz. Bir tencere ikisini birden altı su bardağı su ilave edip koyuyoruz. Tuz ekleyip, kısık ateşte iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz. Suyu eksildikçe sıcak suyla tamamlıyoruz.
Bir tavaya tereyağını koyuyoruz. İnce kıyılmış soğanları ekliyoruz. Orta hararetli ateşte rengi altın sarısı oluncaya kadar kavuruyoruz. Çorbayı ekleyerek karıştırıyoruz. Sıcak servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri