Harput Köftesi Tarifi


Yöresel yemeklerden biri olan Harput köftenin tarifini paylaşmak isterim sizlerle. Bu lezzeti daha önce tatmadıysanız, bilmiyorsanız işte size fırsat. Deneyin pişman olmayacaksınız.
Malzemeler
2 bardak ince bulgur
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
1 bağ maydanoz
2 çorba kaşığı salça
1 yeme kaşığı reyhan
Yarım çorba kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Yarım kilogram kuzu kıyma (yağsız olmasını tercih eniniz)
Tuz

Harput Köftesi Tarifi
Yoğurmak için geniş bir tepsi alıp içerisine ince, ince kıydığınız soğanı, bol suyla yıkadığınız maydanozu, 1 çorba kaşığı salçayı, baharatları, tuzu koyun. Bu malzemeleri yoğurunuz, macun kıvamına gelinceye kadar. İlk önce az, az kıymayı ilave ediniz. Ardından da az, az güzelce yıkadığınız bulguru ilave ediniz. Zaman, zaman da üstüne su serpiniz ve macun kıvamını alana kadar yoğurmaya devam ediniz. Kurumasını engellemek için üzerine temiz bir bez örtünüz.
Hazırladığınız harçtan fındık kadar parçalar koparınız. Baş parmak ile işaret parmağınızın arasında sıkıp düğme şeklini veriniz. Hazırladıklarınızı bir tepsiye diziniz.
Genişçe bir tencere içerisinde yağı eritiniz. 1 çorba kaşığı salça ilave edip birkaç dakika kavurunuz. Üzerine de 6 bardak su koyup kaynatınız. Tuzuna bakım gerekliyse tuz atınız. Hazırladığınız köfteleri yavaşça kaynayan suyun içerisine atınız. Köfteler yumuşadığında su yüzüne çıkarlar. Sıcak olarak servis ediniz. Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri