Ayva Köftesi Tarifi


Malzeme
İki yemek kaşığı tere yağı
Üç su bardağı sıcak su
Bir yemek kaşığı domates salçası
Yeteri kadar tuz ve karabiber
Yarım kilogram koyun kıyması
iki kilogram ayva

Ayva Köftesi Tarifi
Kıymaları bir kaba koyup içine tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğuruyoruz
Yoğurduk daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucumuzda yuvarlıyoruz
Yuvarladığımız kıymaların üzerinden bastırarak yassı köfteler elde ediyoruz
Ayvaların kabuklarını soyuyoruz
Ortadan ikiye kesiyoruz ve içindeki çekirdek ve çekirdeği yatakları çıkartıyoruz
Tekrar ikiye kesiyoruz
Teflon bir tavanın içersine yağı koyup, ayvaları önlü arkalı kızartıyoruz
Bir tencerenin dibine önce kızartımız ayvaları diziyoruz
Üzerine köfteleri yerleştiriyoruz
İki su bardağı sıcak suyu erittiğimiz salçayla birlikte tencerenin içersine ilave ediyoruz
Biraz tuz ekleyip kaynamaya bırakıyoruz
Tenceremiz kayna atıktan sonra ocağın altını kısıyoruz ayvalar iyice yumuşayana kadar pişirmeye devam ediyoruz
Tenceremiz ocakta aldıktan sonra 20 dakika dinlendirip servis ediyoruz
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri