MALZEMELER (6 Kişilik)
3 Adet Orta Boy patates
2 Adet Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Nişasta
2 Çorba Kaşığı Ezilmiş Beyaz Peynir
3-4 Dilim Salam
1/2 Su Bardağı Un
1 Adet Yumurta Sarısı
1/2 Su Bardağı Galeta Unu
Tuz , Karabiber
Kızartmak İçin Sıvıyağ
Patates Kroket tarifi
1 – 3 adet patatesi haşladıktan sonra, rendeleyelim.Üzerine 2 yumurtayı,1 tatlı kaşığı nişastayı,karabiberi,2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peyniri,küçük küçük kesilmiş salamları ilave edelim.Tüm malzemeyi iyice yoğuralım.
2 – Patates hamurundan ceviz iriliğinde parçalar koparalım.Yuvarlayarak,şekil verelim.Patates toplarını önce una, sonra çırpılmış yumurta sarısına son olarak da galeta ununa bulayalım.
3 – Derin bir tavada sıvı yağı kızdıralım.Patates toplarını kızgın sıvı yağda,tavayı arasıra sallayarak kızartalım.Fazla yağının süzülmesi için kağıt mutfak havlusunun üzerine alalım.
4 – Ilınınca servis yapalım
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder