Gerekli malzemeler
İki yemek kaşığı un
Bir su bardağı haşlanmış nohut
Yarım kilogram temizlenmiş işkembe
Bir yemek kaşığı tere yağı
Yeteri kadar tuz
Bir çay bardağı sirke
Beş diş sarımsak
Bir tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Terbiyeli İşkembe Çorbası Tarifi
işkembeyi bol suyla yıkayın
Üzerinde koyu renkli bölgeler kalmış işte bıçakla kazıyın
Büyük bir tencerede içersin on beş su bardağı su koyun ve temizlediğiniz işkembeleri içine atın
İşkembeler yumuşayınca kadar haşlayın
Ayrı bir pencereni çenesinin bir yemek kaşığı tereyağını kızdırın
İçersine un ekleyip un pembeleşene kadar kavurun
İşkembeyi haşladığınız suyu tencereye yavaş yavaş ilave edin
Unun topaklanmaması için hızlı hızlı karıştırın
Çorbanı içersine doğradığınız işkembelerle, haşlanmış nohudu ekleyin
Yeteri kadar tuz ve karabiberi dökün
Hepsini 15 dakika kaynattıktan sonra tencere ocaktan alın
Sarımsağı sirkeyle beraber dövün ve bir kase içersinde karıştırın
Küçük bir tavanın içersine bir yemek kaşığı tereyağını koyun ve kızdırın
Kırmızı biberleri tereyağın üzerine koyup kavurun
Biberli tereyağını çorbanın üzerine gezdirin
Sarımsaklı sirkeyle servis edin
Afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder