Gerekli malzemeler
1 çay bardağı nohut
Yarım kilogram süzme yoğurt
1 su bardağı aşurelik buğday
2 tatlı kaşığı kuru nane
Ayran Çorbası Tarifi
Buğdayı ayıklayın iyice yıkayın ve süzün
Bir gece öncesinden dört su bardağı su ile birlikte bir taşım kaynatın
Kaynattığınız sıcak suyun içersinde, sabaha kadar şişmesi için ağzını kapatıp bırakın
Ayrı bir tencerenin içine nohutu ıslayın
Ertesi sabah, nohutu ıslattığınız su ile birlikte 15 dakika kadar kaynatın
Ardından suyunu süzün
Buğdayları haşlama suyla ateşe koyun
İçersiniz süzülmüş mamutlara koyun
Üzerine dört su bardağı su ilave ederek, nohutları ve buğdaylar iyice yumuşayana kadar hiç kaşık sokmadan pişirin
Yeteri kadar tuz ekleyin
Derin bir kabın içersine süzme yoğurdu koyun
Dört su bardağı suyu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın
Çırpma teliyle çırpın
Haşlanmış buğday ve nohutların içine yoğurtlu karışımı dökün ve karıştırın
Üzerine kuru naneleri ufalayın
Son bir defa karıştırıp soğuk servis yapıp
Afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder