MALZEMELER (4 Kişilik)
* 1 kibrit kutusu kadar margarin
* 3 yemek kaşığı un
* 1 yumurta
* 1 çay kaşığı tuz
* 4 su bardağı et suyu
* 1 tatlı kaşığı sirke
* 2 diş sarımsak
Sosu için :* 100 gr kıyma
* Çeyrek paket margarin
* 1 yemek kaşığı salça
Rumeli Paçası tarifi
1 – Sarımsakları iyice dövün ve yumurtayı,unu, tuzu et suyuyla harmanlayıp orta dereceli bir ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Bir taraftan da sosu için kıymayı yağda salçayla birlikte kavurun.
2 – Pişen paçayı tabaklara koyun ve üzerine sosu döküp servis yapın.
Özellikle ramazanda iftariyelik olarak sunulan paça mutlaka sıcakken yenmelidir,isteğe göre sosu,kıyma yerine sucukla da yapılabilir.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder