Malzemeler:
Akdeniz yeşilliği
Roka
Yeşil soğan
Maydanoz
Taze nane
Haşlanmış yumurta
Sızma zeytinyağı,
karabiber, pulbiber, tuz
Yapılışı:
Tüm yeşillikleri iyice yıkadıktan sonra sirkeli suda yarım saat kadar bekletin ve daha sonra iyice süzüp, kurutun.Kuruyan sebzeleri servis tabağınıza oldukça iri iri doğrayarak yerleştirin.
Yumurtalaraı haşlayıp, soyun ve diklemesine 4′e bölerek, elma dilimleri şeklinde kesin.
Yeşilliklerin üzerine yumurtaları dilediğiniz gibi yerleştirin.
En son olarak her yere eşit dağılacak şekilde baharatları ve zeytinyağını serperek servis yapın.
*Not:
Bu salatada yumurtaların soğumadan ikramı önemli.
Eğer misafire sunacaksanız, en son hazırlayın ki yumurtalara sıcak olsun.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder