Mercimek Köftesi Tarifi
Özellikle öğleden sonra misafirleriniz için harika bir ikram çeşidi olan mercimek köftesini yaklaşık 40 dakikada servise hazır hale getirebilirsiniz. Bu malzemeler size ortalama 10-12 kişiye yetecek kadar bir mercimek köftesi ziyafeti çıkaracaktır
Malzeme
Bir yemek kaşığı domates salçası
Bir su bardağı zeytinyağı
Yarım demet taze soğan
Bir demet maydanoz
Yeteri kadar tuz
İki yemek kaşığı pul biber
Bir çay kaşığı karabiber
Bir tatlı kaşığı kimyon
İki su bardak kırmızı mercimek
üç su bardağı köftelik bulgur
Üç adet kuru soğan
Mercimek Köftesi Tarifi
Mercimeği bir su bardağı suyla birlikte çorba gibi pişiriyoruz
Mercimekler yumuşayınca ocaktan alıyoruz
Bulguru ayıklıyoruz ve hiç yıkanmadan bir tepsinin içersine koyuyoruz
Mercimek çorbası mirasını bu konu üzerine döküyoruz
Üzerine bir soğanı ince ince doğruyoruz
Salça, baharat, pul biberi koyup iyice yoğuruyoruz
Bulgur suyunu çektikçe azar azar mercimek çorbasına katarak yoğuruyoruz
Mercimek bitinceye kadar bu şekilde eklemeye devam ediyoruz
İki adet kuru soğan ince ince doğruyoruz ve biraz Tuzla birlikte zeytinyağında pembeleştiriyoruz
taze soğanla maydanozları ayıklıyoruz yıkayıp süzüyoruz ardından incecik doğruyoruz
Köfteye taze soğanın ve maydanozu ilave ediyoruz hafif hafif karıştırıyoruz en son kavrulmuş soğanla yağını ilave ediyoruz
Elimize güzelce harmanlıyoruz
Harcımızı içersinden ceviz büyüttüğünde parçalar koparıyoruz ve elimizle şekil veriyoruz
Yanında dilimlenmiş turp, taze nane ve marul eşliğinde servis ediyoruz
Afiyet olsun
Etiketler:
Köfte Tarifleri
,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder