Cıngıllı Mantı Tarifi
Makarna, mantı kültürü yaygın olan Türk mutfağının yine hamurla hazırlanmış harika yemeklerinden biridir cıngıllı mantı. Tavuk etiyle de besin değeri daha da artmaktadır.
Malzemeler
5 bardak un
3 adet yumurta
1 bardak su
1 adet kuru soğan
2 adet tavuk budu
4 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Cıngıllı Mantı Tarifi
Bir tencerede tavuk butlarını kuru soğanı ayıklayıp, 8 bardak suda ilave ederek güzelce yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Butlar yumuşadığında tuz atınız.
3 bardak un, 3 adet yumurta, 1 bardak su ve tuzu da atarak katı bir hamur hazırlayınız. Gerektiğinde az, az su ekleyip yoğurmaya devam ediniz. Hamurdan yumurta kadar bezeler yapınız.
Bezelerin altına ve üstüne un serpiniz. Oklavanızla bıçak sırtının kalınlığında yufkalar açınız. Temiz bezin üzerine koyup biraz kurumasını sağlamak üzere bekletiniz.
Yufkanın birisine altını üstünü unlayıp gevşekçe oklavanıza sarınız. Oklavayı aradan çekip çıkarınız. Daha sonra bu yufkayı ince, ince kesiniz. Yufkanız açıldığında uzunca şerit olmuş olacak.
Tereyağını eritiniz. Hamur parçalarınızla harman ediniz. Üzerlerine bastırmayarak genişçe tepsi içerisine diziniz. Yaklaşık 200 derece sıcaklıktaki fırınınızda hamurları pembeleşinceye kadar pişiriniz. Zaman, zaman hamurları tepsi içerisinde karıştırınız.
Haşlanan tavuk etlerini tiftiniz. Tavuk suyunun kaynar halde kalmasını sağlayınız. Fırından hamurları aldığınız anda üstüne kaynar tavuk suyu gezdiriniz. Tifttiğiniz tavuk etlerini de ilave ediniz ve servis yapınız. Afiyet olsun.
Etiketler:
Makarna Tarifleri
,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder