Gerekli malzemeler
300 gram kuzu gerdanı
1adet yumurtanın sarısı
Yarım limonun suyu
1 adet küçük soğan
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tere yağ
Yeteri kadar tuz
Düğün Çorbası Tarifi
İlk önce eti iyice yıkayın ve süzülmek üzere süzgece bırakın
Soğanın sadece kabuğunu soyun ve hiç kesmeden bütün halde 10 su bardağı su ile tencerenin içine koyup etlerle birlikte kaynamaya bırakın
Kaynarken üzerine gri renkli köpükler çıkabilir bunları kevgir yardımıyla alın ve atın
Orta ateşte etler kemiklerinden ayrılana kadar pişirin
Ortalama bir buçuk iki saatte etler kemiklerinden ayrılıp yumuşayacaktır
Etlerini yumuşadığını görünce bir miktar tuz ekin ve 5 dakika daha kaynatın
Asla tuzu baştan ekmeyin yoksa değil 2 saat 2 günde kaynatsanız pişmiyor, yumuşamıyor
Etleri ocaktan alın ve el yakamayacak kadar ılıdığı zaman kemiklerinden ayırın ve ince ince dilimleyin
Et suyunu bir tencerenin üzerine süzgeç kapatıp bu yeni tencereye süzgeçten geçirerek dökün
Üzerine su ilave edin
Ayrı bir tencereye un ve tereyağını koyun
Devamlı karıştırarak orta ateşte pembeleşene kadar kavurun
Bir eliniz ile karıştırırken diğer elinizle azar azar et suyunu ilave edin
Didilmiş olan eti ilave edin
Devamlı karıştırmak suretiyle bir taşım kaynatın
Ayrı bir kabın içinde yumurtanın sarısı ile limonun suyunu iyice çırpın
İçersine ocaktaki çorba suyundan ekleyin ve yine çırpın
Hazırladığımız bu yumurtalı çorba terbiyesini bir elimizle çorbaya yavaş yavaş katarken diğer elimizle çorbayı karıştırmaya devam ediyoruz
Ayrı bir tavanın içinde tere yağ ve kırmızı biber kavurup çorba kâselerine çorbayı döktüğünüzde üzerine gezdirebilirsiniz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder