Malzeme
1 su bardağı dövme (akşamdan mutlaka ıslatın)
2 yemek kaşığı tere yağ
2 su bardağı un
100 gram yağsız kıyma
1 su bardağı nohut
1 yemek kaşığı kuru nane
1 adet yumurta
Yarı çay bardağı su
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Yeterince tuz ve karabiber
Mantı Çorbası Tarifi
Bir buçuk su bardağı unu yumurta, yarım çay bardağı su ve tuzu bir kabın içine koyun ve 10 dakika yoğurun
Çıktığı kadar bezelere bölün ve üzerini temiz bir bezle örtüp yarım saat dinlenmeye bırakın
Soğanları ince ince doğrayın
Kıymanın üzerine tuz ve karabiberi dökün ve yoğurun
Dinlenmiş hamuru olan hamuru üzerine mutfak tezgâhının üzerinde ara ara un serperek oklava ile ince ince açın
Ardından 2 cmlik kareler elde edecek şekilde bıçakla kesin
Bu 2 cm lik hamur parçalarının içine bir çil timlik mantı etini koyun ve dört ucunu ortada bohça gibi birleşecek şekilde buluşturun
Tepsiyi unlayın ve hazırladığınız mantı hamurlarını birbirine değemeyecek şekilde tepsiye koyun
Çorbası için akşamdan ıslattığınız nohut ve dövmeyi ayrı ayrı tencerelerde yumuşak hale gelene kadar haşlayın ve ardından sularını süzün
Büyükçe bir tencereye 5 bardak su ve bir miktar tuz atıp kaynatın
Tepsiye döktüğünüz mantı hamurlarını bu kaynayan suyun içine katın
Süzdüğünüz nohut ve dövmeleri de ekleyin ve mantılar yumuşak olana kadar pişirin
Ufak bir tavanın içinde tereyağını ve kuru naneyi hafifçe kavurun ve ocaktaki mantı çorbasının içine dökün
Karıştırıp ocaktan alın
Sıcak sıcak servis yapın
Afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder