Arap aşı çorbası malzemeleri
Çorba için malzemeler
1 tane bütün tavuk
20 tane kurutulmuş acı biber
3 tane kuru soğan
Yeteri kadar sıvı yağ ve tuz
Hamur için malzeme
10 su bardağı su
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı tuz
Arap Aşı Çorbası Tarifi
• Bir tencerenin içine 6 su bardağı suyu ve 1 yemek kaşığı tuzu koyun ve kaynaması için ocağa koyun
• Ayrı bir kabın içine 4 su bardağı suyu ve unu koyup karıştırın. Ardından ocaktaki tencerenin içine unlu suyu azar azar dökün ve bir elinizle de karıştırmaya devam edin ki topaklanmasın
• Ocaktaki karışım kaynamaya başladıktan sonra ocağı biraz kısın ve 20 dakika daha kaynamaya bırakın
• Bir tepsiyi ıslayın ve ocaktan aldığınız karışımı tepsiye döküp, soğutmak üzere buzdolabına kaldırın. Servis edileceği vakit bu hamuru istediğiniz gibi kesin
Çorbanın Yapılışı
• Arap aşı çorbasını yapmaya tavuğu parçalayıp düdüklü tencereye koymakla başlayın.
• Düdüklü tencerede 20 dakika pişirdiğiniz tavuğu kenara alın ve soğumaya bırakın
• Ayrı bir tencerenin içinde biberleri haşlayın ve ardından suyunu süzün ve bu suyu kenara ayırın. Ardından biberleri mutfak robotu ile püre haline getirin
• Genişçe bir tencerenin içine sıvı yağı dökün ve içine küp küp doğradığınız kuru soğanları ilave edip kavurun
• İlk başta kaynattığınız tavuğun suyunu ve biberleri haşladığınız biber suyunu soğan kavurduğunuz tencereye ilave edin
• Haşlanmış tavuğu didin ve çorba suyunun içine atıp 20 dakika pişirip, ilk başta buz dolaba kaldırdığınız hamuru da kesip, çorba kâsesinin yanında servis edin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder